Breakage

Breakage

luni, 11 august 2008

Viata e frumoasa si e numai vina ta


Riscul... Ai nevoie de tupeu, de putina ”lipsa” de creier, de initiativa si de puterea de a stii si de a recunoaste ceea ce esti si ce iti doresti, toate aceastea numai ca sa poti sa iti asumi un risc sau sa poti sa te arunci cu capul inteinte spre ceea ce s-ar putea numi marea decizie din viata ta. De cele mai multe ori suntem fericiti in sucul nostru propriu in care fierbem de atata timp si ne-am obisnuit cu vechile si banalele probleme cotidiene peste care trecem fie ca ne facem griji sau nu. Ajungem in situatia in care o grija este simtita intr-un mod reflex, desi problema poate aparea tot dintr-un anume motiv ”reflex”.
Ce s-ar intampla oare daca intr-o zi ne-am propune sa o luam de la inceput, sa dam un restart la viata banala pe care o ducem si sa incepem sa riscam putin? Iti e frica oare sa dai peste noi sentimente? Iti e frica sa cunosti maneni noi, sa dai peste situatii nemaintalnite? Sau mai bine, de ce sa incepem ceva nou, in loc sa incepem sa gandim noi intr-un mod cu totul diferit fata de ceea ce gadeam inainte. Multe persoane vor o schimbare, dar aceasta nu va pica din cer, niimc nu o sa iti pice in brate ca sa poti spune ca ai avut noroc. Tot ceea ce capeti se intampla datorita tie. Ti se ofera ceea ce poti primi si ceea ce stii deja.

Primim ceea ce suntem: daca suntem prosti primim prostie, pentru ca nu suntem in stare sa recunoastem si sa imbratisam ceva bun, destept; daca esti sarac primesti lucruri lipsite de valoare, daca esti creativ primesti lucruri din care poti face ceva, daca esti monoton si plictisit, apoi poti sa iti iei la revedere de la tot ceea ce te poate face fericit chiar daca stii ca te-ar ajuta, si asta pentru ca nu esti in stare sa recunosti ceva interesant chiar daca te-ar lovi intre ochi.
Trag, iata, concluzia ca riscul tine de ”ouale” fiecaruia. De la riscul de a-ti tunde parul, ca deh poate nu te place anturajul, pana la riscul de a-ti schimba radical viata.


Invata sa risti si imbratiseaza noul...Viata e frumoasa dar depinde de tine daca e asa sau nu.

Niciun comentariu: