Breakage

Breakage

miercuri, 5 noiembrie 2008

Detalii...

Aceasta unitate de masura care trece neobservata pe langa milioanele de suflete poate sa insemne cat viitorul in sine. Dar nu vreau sa insir cuvinte mari, nu vreau sa fac filosofia detaliului, nu vreau sa explic ceva de la sine inteles.

Doi batranei stau de-o parte si de cealalta a unui raulet, fata in fata, pe o banca banala de lemn peste care a batut soarele, vantul, ploaia, ninsoarea si timpul in sine. Rauletul se aude in surdina, cei doi batranei calzi, cu ochii iubitori se indreapta usor dar greu din spate si incep sa porneasca, catinel unul catre celalalt, oprindu-se de-o parte si de cealalta a marginii apei care curge fara incetare asemeni clipelor care s-au facut resimtite incet asupra celor doua suflete. Deodata incep sa isi rosteasca melancolic povestea vietilor, simultan. Zgomotul apei curgatoare se aude comtopit cu vocile celor doi batranei. Soarele ii invaluie facand un arc de cerc deasupra capetelor lor, reflectandu-se in permanenta in apa. Zgomotul vocilor lor s-a sfarsit asemeni inceputului, dar apa continua sa isi faca simtita scurgerea continua.

Cad in genunchi. Cate o lacrima iese cristalina din ochii lor... se prelinge pe obrazul cald si cade in apa rece, cate una, cate una... Unul zice: iata ca soarele a trecut deasupra mea si nu m-a incalzit nici astazi.

TacereNu am continuare, nu stiu ce se va intampla cu cei doi batranei dar nici nu ma intereseaza, un singur lucru am uitat sa specific, si am terminat: ambii erau barbati... dar mai bine zis, DETALII... DETALII...

Niciun comentariu: