Breakage

Breakage

joi, 9 aprilie 2009

Priveste moartea in ochi, ca sa stii cum sa traiesti.

Cand stai la bloc la un etaj care iti permite sa vezi clar ce se intampla jos, pe pamant, cu oamenii care trec, cu masinile si curtile care se insira in jurul acestui bloc, sau sus pe cer, sa poti vedea stelele,cerul, culoarea sa, luna si norii, cand ai aceasta posibilitate unde te uiti?

In seara asta m-am uitat pe cer, si am admirat stelele, cele 3 luminite care se mai intrevat printre norii de poluare si stres, si am luat cateva momente sa ma gandesc la viata. Patetic nu-i asa? Dar cand m-am gandit ca in acelasi timp o alta persoana se uita la aceeasi stea, sau mai bine, o alta persoana draga s-ar uita in acelasi timp cu mine la aceeasi sclipire de lumina moarta, in aceasta clipa m-au luat fiorii.

Putin mai devreme vazusem o stea cazatoare, un meteorit care a prins lumina si s-a stins in aceeasi clipire. Ce mi-am dorit? Mi-a fost greu initial, dar am ajuns totusi la o rugaminte si sper ca am cerut ceva rezonabil: mi-am dorit sa am o viata fericita, dar o fericire in sensul in care pot spune cu mana pe inima ca merita traita. Nu mi-am dorit bani, nu mi-am dorit ceva material, nu mi-am dorit o persoana sau alt ceva concret, NU...doar posibilitatea de a trai si de a simti. Nu imi doresc o viata care trece, ceva pe care o multime de oameni deja o privesc asemeni unei obligatii, sau a unui mecanism nesfarsit de reflexe si obisnuinte. Cred ca multi au uitat ca exista si nasterea, sau mai bine zis MOARTEA.

Oare daca ne-am gandi nitel (mai mult) la acest sfarsit al fiintei materiale, am avea o alta perspectiva a vietii?

Cand te-ai gandit ultima oara la sfarsit, la moarte, a ta si a celor din jur? Cu atat mai mult la moartea sufletului, la moartea amintirilor, la sfarsitul care ne bantuie pe toti si care pune punctul pe „i” la existenta noastra?

Un comentariu:

valy spunea...

Iti doresc o primavara frumoasa!