Breakage

Breakage

sâmbătă, 8 august 2009

Alt protest, pe cale literara

„N-avem nici un argument ca adevarul ar fi intotdeauna simplu. Dar spiritul omenesc prefera unui adevar complicat, o teorie simpla.” L. Blaga

Doctrina partidului modern: Sunteti liberi dar sunteti condusi... de noi. Masinile care ma inconjoara sunt prefect asimilabile de modernism, preferand o liniste aparenta. Credinta in Cel de Sus te va elibera atunci cand vrei sa te sinucizi, caci viata nu tine cu tine, nici cu altcineva, ea tine cu ea.

Adevarul nu exista caci e prea simplu sa il eviti. O femeie care spune adevarul este o femeie care are curaj sa mearga goala prin piata.
Dureros

Ai doua cai de luat, una sau cealalta. Nu exista putere care sa iti zica pe care sa o urmezi, decat atunci cand ai facut alegerea si iti dai seama ca e prea tarziu.

Deci decat sa alegi mai bine iei un pachet de tigari, il fumezi, si mergi mai departe. Sau alegi si mergi mai departe... dar cu alegerea in spinare.

Adevar/ Minciuna, Stanga-Dreapta, Sus... cu siguranta jos.

Merg pe strada ok? Bun, Evit o femeie, evit un copil, evit o masina. Evit mai multe masini, evit numai masini. Viata este ceea ce noi numim a trai. Dar e ciudat pentru ca noi nu mai traim, noi nu mai simtim ca suntem in viata, am uitat de moarte. Si atunci toate pungile din mainile oamenilor, toate masinile si toate televizoarele prevestesc numai viata eterna?

Stati calmi oameni buni, nu va mai faceti provizii pentru eternitate caci in mai putin de 50 ani majoritatea o sa fiti hrana pentru viermi. Ce rost are aurul pe lumea cealalta?

Dar nu... vai nu... nu spun ca nu trebuie „sa traim bine”, ba cum sa nu? Altfel ce amintiri am lua cu noi pe lumea cealalta?

Intre adevar si aur se duce o batalie drastica,

PE VIATA SI PE MOARTE

„Cine nu stie sa opteze accepta lesne si foarte bucuros o dicatura, caci aceasta il scuteste de suferinta de a lua o hotarare.” L. Blaga

Niciun comentariu: