Breakage

Breakage

duminică, 25 octombrie 2009

Ce imi scurteaza noptile

Ce ma deosebeste de ceilalti oameni de pe planeta asta? Simplu: m-au nascut doi omeni care sunt numai si numai parintii mei. Chiar daca mai am o sora, eu sunt cea mai mica si asta este diferenta care face totul. Deci eu sunt una singura si nu cred ca in lumea asta mai exista o persoana care sa fie exact ca mine.

In alta ordine de idei, mai sunt si artist, ceea ce inseamna ca sunt o chestie, deseori, neinteleasa. Asa ca daca pun aceste doua categorisiri impreuma, se naste o persoana pe nume Vanda.

(protest interior, cu dedicatie)
.....................................................................................

Aseara am asistat la cearta dintre doi artisti situati la capatul, din ce in ce mai apropiat, al unui proiect. Ceea ce inseamna o tensiune deosebit de mare, mai ales cand sunt anumite lucruri pe care interpretul nu le cunoaste. Pot spune despre aceasta cearta monstru ca a fost cel mai bun lucru initiat in ultima perioada, asta pentru ca multi oameni tineau in ei prea multe experiente neplacute, toate petrecute in trecut si care au afectat exclusiv acest proiect.

Nu pot explica aceasta cearta. Mai important este ca spectacolul merge mai departe intr-o nota mult mai relaxata. Luni avem si vizionare pentru care nu exista muzica clarificata, oamenii nu stiu inca unde sa se duca si ce trebuie sa faca, coregraful nici el nu mai stie incotro sa se indrepte si ce sa rezolve mai intai, dar simt ca aceasta vizionare va avea un rezultat grozav, si asta pentru ca fiecare dintre noi crede in acest spectacol si in ceea ce vrea el sa transmita.

Oamenii din ziua de azi nu mai vin la spectacole sa vada lucruri lipsite de sens si traire, ei vin de pe scaunele din birou, din fata calculatorului sec si al televizorului legumizator de creiere. Astfel noi incercam cu prilejul acestui spectacol sa transmitem sentimentele pe care unii le-au pierdut, sau chiar mai mult. In acelasi timp incercam sa ne regasim si pe noi, sa readucem la viata trairile aceluia pe care il invocam in acest spectacol. Poate ca nu o sa fie un spectacol perfect in ceea ce priveste tehnica dansatorilor sau forma pe care o ia un actor atunci cand pronunta cuvintele carnoase. Desigur nu venim nici sa incepem sa plangem pe scena interpretand rolul vietii...

Vreau sa spun ca exista inca artisti care vor sa transmita viata nu perfectiune.

Asa sunt si eu...

Niciun comentariu: