Breakage

Breakage

duminică, 24 aprilie 2011

Asteptand-o pe Rebecca


Pentru o megalocladire este nevoie de o baza „megalorezistenta”. Pentru a realiza aceasta structura imensa ai nevoie de niste oameni mici cu suflet mare, rabdare si daruire. Dar cum structurile noastre au la baza niste viermisori ce rod fiecare bara de rezistenta, nu cred sa reusim sa construim ceva cu adevarat spectaculos. Minunea face ca din putinii oameni cu putina daruire sa iasa uneori „piese” de rezistenta.

Ma pregatesc pentru o alta opera de arta. O noua piesa va poposi pe una din scenele teatrului Bucurestean in speranta ca lumea spectacolului viu se va imbogati cu inca doua ore de repaos din stresul cotidian de cateva ori pe luna.

Spectacolul in discutie este un musical ce are milioane de fani in toata lumea, sute de reprezentatii cu casa inchisa ani intregi prin teatrele din Europa, iar in toamna se asteapta premiera pe Broadway. Din fericire noi le-am luat-o inainte.

Astfel pregatirile pentru musicalul REBECCA sunt in toi. Inca din luna Martie artistii ce asigura bunastarea spectacolului lucreaza de dimineata pana seara, iar departamentul coregrafie nu a avut weekenduri libere pentru ca ne lasam digerati de maruntaiele acestei megastructuri.

Asa ca as vrea sa dau la o parte vorbele nepotrivite, plictiselile, glumele proaste, privirile acre, gospodinele cu papuci, reviste de scandal si ziare gratis din sala de repetitii care mai ridica vocea la nivel de soprana, si caut sa vad peste nivelul de viermuiala de la baza structurii. Caci stim cu totii ca fiecare corp are virusii sai fata de care actionam diferit. Asa si noi avem de ales intre a trai cu acestia sau a-i dociliza cu medicamente.

Sa asteptam, deci, cu calm premiera acestei lucrari pe scena Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, insa cu toata libertatea va indemn sa dati buzna buluc la casa de bilete...

„Rebecca”

-musical scris de Michael Kunze după nuvela cu acelaşi nume de Daphne du Maurier

-muzica spectacolului Sylvester Levay, laureat al premiului Grammy
-regia este semnată de Attila Beres, regizor al Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta
-coregrafia Akos Tihanyi (Ungaria).

2 comentarii:

Tio Pepe spunea...

Frumos. Sper ca satisfactia sa fie pe masura efortului depus.

Tofana spunea...

A fost, cel putin pentru cei care fac parte din acest spectacol a fost o rasplata binemeritata premiera, insa publicul este unicul care poate sa spuna daca munca noastra a fost in zadar sau nu