Breakage

Breakage

vineri, 10 august 2012

Valoarea roz-ului

Cred ca ai nevoie de o poveste ca sa poti sa pleci din locul in care ti-ai facut prieteni, in care ai copilarit, unde ai crescut si in care ai familia.

Multi oameni au o tendinta de a-si face anumite mici rutine si de a se linisti cu anumite ganduri marune. Explicatiile vin pentru noi numai pentru a ne aduce mai aproape de lucrurile pe care nu le intelegem. Astfel eu incerc sa imi explic de ce ai alege sa te muti intr-o tara europeana asa rece si curata? E doar o intrebare, insa de cele mai multe ori pentru majoritatea oamenilor banii nu mai au nevoie de nici o explicatie. Cred insa ca daca avem putin ingaduinta putem sa acceptam ca tara noastra nu e asa rea, e doar „murdara”... da, asta e cuvantul

Iata ce trebuie sa facem daca vrem sa facem ca tarisoara asta sa fie mai EU

1. Iti vei lasa geanta, ghiozdanul, poseta, hainele prea mari, papornitele si alte chestii, pe jos in locuri unde nu gasesti agatatoare.

2. Te vei aseza pe jos oriunde gasesti cu ochii, pe strada, pe bordura, pe iarba, pietris, optiuni sunt unde vezi cu ochii.

3. De vrei, umbli descult pe strada, fie ca esti imbracat in rochita de seara, fie pantaloni sport, sau orice alta tinuta obisnuita de zi.

4. Destul de nationalist incat sa accepti dublarea tuturor filmelor in limba ta. (Inchipuie-ti glumele lui Johny Depp in Piratii din Caraibe in limba germana, in cazul nostru romana)

5. Sa nu uitam de cel mai bun prieten sau macar unul din prietenii tai este „altfel orientat sexual” / pentru ca toata lumea intelege libertatea tuturor...

6. Vei plati taxe in valoare de 1000 euro printre care taxa pentru religie, pentru gunoi, pentru animale, pentru femeia care curata blocul... si altele... multe altele

7. Vei suporta amenzi enorme daca incalci mici reguli de circulatie rutiere sau daca arunci un pahar de plastic in pubela pentru hartie.

8. Asigurarile de orice fel sunt absolut obligatorii, altfel nu esti angajat, nu ti le va plati nimeni.

9. In cladiri cu mai multe apartamente ai voie un numar fix de petreceri in care sa poti face galagie. Spre exemplu ai 3 oameni in falilie ai voie 3 aniversari si cam inca 2 pentru orice alt ceva.

10. Nu parchezi unde nu trebuie!

11. Ai voie si chiar succes daca dai in judecata o persoana ca te-a atins in mijlocul de transport in comun, cat si o firma daca ti-a vandut un produs stricat sau expirat.


Lista poate sa continue cu multe maruntisuri de acest gen. Dar noi daca ne dorim sa traim la nivel UE, avem nevoie de o altfel de educatie... sau mai bine zis AUTOEDUCATIE, pentru ca a merge descult pe strada in rochia de seara alaturi de prietenul gay, si a plati taxele europene, chiar trebuie sa mearga laolalta intr-o tara civilizata.Niciun comentariu: